QUICK LINKS

 Hoe werkt het?
 Shopping Shipping Shopping Sites Harley Parts Deals 'n Sales Coupons Douane Kosten About Us Contact Us Voorwaarden

 

Hoe USA2YOU.nl werkt is erg eenvoudig... En geen lidmaatschap nodig!

Wij bieden U 3 service niveau's aan:


   Shipping Service  

Er zijn 3 stappen:

 1. U plaatst en betaalt zelf voor de bestelling en laat het naar ons Amerikaans adres sturen.

 2. Wij ontvangen de bestelling.

 3. Wij herdozen het indien nodig en sturen het door, rechtstreeks naar U.


UPDATE ZOMER 2018
De meeste internet winkels moeten vanaf Juni 2018 IEDEREEN 10% WA State sales tax (BTW) rekenen.
Wij zijn daar echter bedrijfsmatig van vrijgesteld en het is is dus goedkoper om ons de aankoop te laten doen. Dat gaat dus met onze Shopping Service.

 

De precieze stappen zijn:

 1. Bestel bij de retailer, de verzendkosten om naar ons “domestic address” te verzenden zijn veelal direct zichtbaar. (gebruik zip code: 98031, city: Kent, in de staat: Washington -meestal afgekort tot WA- voor de "shipping destination").
  Veel retailers hebben geen shipping costs bij orders boven een bepaald bedrag.
  LET OP:
  als een leverancier een winkel of verzend adres heeft in de staat Washington, dan zullen zij 'sales tax' (BTW) in rekening moeten brengen! De BTW in Washington is slechts 10%. In dat geval zou het wellicht beter zijn om onze "Shopping" te gebruiken aangezien USA2YOU.nl bij de meeste verkopers geen BTW hoeft te betalen op artikelen die worden doorgezonden. Kost U wel de 5% voor de Shopping Service, maar uiteindelijk bespaart U toch nog 5%)
  Vermeld bij shipping address ons Amerikaans adres:  USA2YOU.nl, Attn. [uw eigen naam op de tweede regel], 19205 124th Ave SE, Kent, WA 98031 (Amerikaanse adressen hebben het huisnummer vóór de straatnaam). Als er geen tweede regel is voor uw eigen naam zet het dan gewoon achter USA2YOU.nl, of laat zelfs onze bedrijfsnaam weg, zolang het maar duidelijk is dat de bestelling voor U is.
  LET OP:
  soms moet Uw creditcard maatschappij geinformeerd worden dat er een ander bezorgadres wordt gehanteerd dan het adres van de kaarthouder.

 2. Laat ons weten dat het er aan komt door de order bevestigingsmail van de winkel door te sturen naar: info@usa2you.nl.

 3. Wij bevestigen ontvangst van uw email en van de bestelling wanneer die aangekomen is bij ons in de VS.

 4. Wij herpakken indien nodig en combineren meerdere dozen voor dezelfde klant, voor zover mogelijk, in 1 doos. De fee van €35 plus de naar euro’s omgerekende verzendkosten worden door u betaald op IBAN NL96INGB0005405169 tnv "USA2YOU.nl" te "Ver. Staten v Amerika". Dit is een normale binnenlandse overschrijving naar onze rekening bij de ING in Amsterdam. De verzendkosten naar U zijn pas definitief na ontvangst van bestelde goederen, omdat dan pas gewicht en omvang bekend zijn. Een indicatie van de kosten wordt vooraf gegeven. Deze indicatie is gebaseerd op het door U, ons of de winkel.geschatte gewicht.

 5. Binnen 24 uur na ontvangst van betaling zal het pakket verzonden worden met USPS of andere shipper, zoals FedEx of UPS die veel sneller en betrouwbaarder zijn dan de post. Per email zal een track & trace naar u worden gezonden zodat u verloop van verzending kunt nagaan.
   

   Shopping Service 

Er zijn 4 stappen:

 1. U laat ons weten wat U wilt hebben en waar het gekocht moet worden.

 2. Wij plaatsen en betalen voor de bestelling, betalen met onze credit kaart en laten het naar ons Amerikaans adres sturen.

 3. Wij ontvangen de bestelling.

 4. Wij herdozen het indien nodig en sturen het door naar U.

De precieze stappen zijn:

 1. Laat ons weten wat U wilt aanschaffen en waar het te verkrijgen is.

 2. Wij sturen U een offerte voor deze service, inclusief het bedrag van de aanschaf, de verzendkosten naar U (voorzover het gewicht en afmeting bekend zijn) en onze fee. De feitelijke verzendkosten zijn pas definitief na ontvangst van bestelde goederen, omdat dan pas gewicht en omvang bekend zijn. Een indicatie van de kosten wordt vooraf gegeven. Deze indicatie is gebaseerd op het door U, ons of de winkel.geschatte gewicht.

 3. Indien U akkoord gaat met de offerte, betaalt U door het offerte bedrag (in euro's) over te maken naar IBAN NL96INGB0005405169 tnv "USA2YOU.nl" te "Ver. Staten v Amerika". Dit is een normale binnenlandse overschrijving naar onze rekening bij de ING in Amsterdam.

 4. Wij bestellen bij de leverancier, en laten het naar ons adres in Amerika sturen.

 5. Wij bevestigen ontvangst van pakket bij ons in de VS.

 6. Binnen 24 uur na ontvangst zal het verzonden worden met USPS of andere shipper, zoals FedEx of UPS die veel sneller en betrouwbaarder zijn dan de post. Per email zal een track&trace naar U worden gezonden zodat u verloop van verzending kunt nagaan.
   

   Klein Pakket Shopping Service 

Soms is een artikel goedkoop en niet zwaar. Met onze standaard service kosten van 35 euro en de bijkomende frankering kan het dan flink oplopen.
Voor die gevallen waar een bestelling minder kost dan $100 en 2 pounds of minder weegt hanteren we een speciaal all-in tarief van €49,95. Er zijn geen aparte Shipping en Shopping Fee's, alleen de Kleine Pakket service fee van €49,95. Op die manier blijven de kosten enigzins binnen de perken, of kan iemand onze service "uitproberen" met slechts een kleine bestelling.

De stappen zijn verder hetzelfde als bij de gewone Shopping Service, maar verzending wordt gedaan met First Class Mail.

 

Verboden Artikelen

Hoewel we graag ALLES zouden sturen, zijn er talloze Europese en Amerikaanse wetten waar wij ons als export bedrijf vanzelfsprekend aan moeten houden.
Zodoende is er een aantal artikelen die wij simpelweg niet kunnen verzenden. Sommige zijn logisch (wie wil er brandbare stoffen in zijn brievenbus?), andere artikelen zijn niet zo logisch maar zijn verboden of beperkt vanwege economische overwegingen (koffie??? Nou ja!)
Medicijnen zijn bijvoorbeeld verboden als ze in Nederland alleen op Dr.'s recept verkrijgbaar zijn. Het is ook niet toegestaan medicijnen in te voeren als ze in Nederland helemaal niet verkrijgbaar zijn want dat betekent dat ze eenvoudigweg niet goedgekeurd zijn door de Nederlandse overheid. Wees hier vooral attent op. Wij weten niet natuurlijk wat er in Nederland wel of niet verkrijgbaar is en vertrouwen er op dat de klant ZELF weet dat een medicijn verkrijgbaar is in Nederland en dus ingevoerd mag worden. Als een medicijn niet verkrijgbaar is in Nederland, dan mag het eenvoudigweg niet ingevoerd worden. USA2YOU.nl stuurt wat de klant vraagt, maar als het niet ingevoerd mag worden, dan wordt het terug gestuurd of vernietigd. Wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Hier is de volledige lijst voorzover wij daar op de hoogte van zijn:

1 Alcoholische dranken
2 Dierenhuiden
3 Artikelen van ongewoon hoge waarde (bijv. kunstwerken, antiek, edelstenen, goud en zilver)
4 Elk type bus onder druk (hair spray, scheerschuim, spuitbussen van elk type)
5 Vuurwapens, amunitie en wapenonderdelen
6 Bont, alle soorten
7 Medicijnen (Dr. Recept verboden, maar "Over The Counter" of "OTC" is OK zolang het ook in Nederland verkrijgbaar is)
8 Levende dieren (duh!)
9 Geld en waardepapieren
10 Bederfelijke levensmiddelen
11 Tabak, planten en zaden
12 Pornografisch materiaal
13 Brandbare / ontvlambare producten (verf, olie, aanstekers, parfum, nagellak)
14 Koffie (Meer dan 1 kilo)
15 Gevaarlijke stoffen (chemicaliën, explosieven)


 

Waarom herdozen?

Vaak gebruiken grotere leveranciers zoals macys.com, jcrew.com en neimanmarcus.com hun eigen dozen met hun logo erop gedrukt. Het is bekend dat vele van deze winkels aan de dure kant zijn, dus de inhoud van de doos is automatisch "verdacht" als het door de douane bij de post heen gaat. Daarom herdozen wij indien nodig om zo min mogelijk op te vallen bij de post. Uiteindelijk wordt maar een deel van de dozen gecontroleerd maar hoe kleiner wij de kans op extra (invoer-) kosten kunnen maken, hoe beter toch?
Zendingen die per koerier gaan worden niet omgedoost, want daar zijn douanekosten een gegeven.

Ook komt het vaak genoeg voor dat de originele doos naar onze mening niet sterk genoeg is om een wereldreis te overleven. Wij herpakken dan in een betere doos.

 

Maten dozen

Wij gebruiken vaak standaard dozen van USPS voor International Priority Mail. Deze zijn vele maten verkrijgbaar. Als Uw artikelen niet in een standaard doos passen, dan kunnen òf een andere (non-USPS) doos gebruiken, of zelfs een "custom" doos maken. Uiteindelijk proberen wij zo weinig mogelijk dozen te gebruiken om Uw kosten zo laag mogelijk te houden.  Eén en ander is natuurlijk wel afhankelijk van het gewicht. Een dekbed is erg volumineus,  weegt relatief weinig en kan dus in een grote doos. Aan de andere kant, auto-onderdelen wegen vaak heel veel en kunnen dan niet met z'n allen in één grote doos.

De grootste afmetingen die we kunnen versturen met USPS zijn:
  Lengte: maximaal 1,22m
  Omtrek (dus breedte + hoogte twee keer bij elkaar opgeteld) plus de lengte, maximaal:  2,74m.

FedEx en UPS hebben geen maximum formaat en gewicht. Anything goes!

 

 

 
Entire site ©2008-2018 usa2you.nl. All rights reserved. Copying is a violation of applicable copyright laws in The Netherlands and the US. Guido is watching.